BNB

En pannlampa med fokus på hållbarhet

I en värld där klimatförändringar kräver innovativa lösningar har svenska företaget Trifilon och det svenska friluftsvarumärket Silva gått samman för att skapa utomhusutrustning med fokus på hållbarhet. Deras gemensamma strävan är att erbjuda högkvalitativa produkter som inte bara möter konsumenternas behov utan också minskar den globala miljöpåverkan.

Att skapa produkter som är mer hållbara, och med material som helst ska kunna återvinnas, är lättare sagt än gjort. Svenska företaget Trifilon har tagit sig an den utmaningen genom att producera hållbara material som innehåller förnyelsebar råvara förstärkt med bland annat hampafiber, som också benämns som funktionella biokompositer.

Ett av deras material – Revo – innehåller återvunnen polypropen som är en av de vanligaste termoplasterna med egenskapen att den kan smältas ner och återvinnas obegränsat många gånger. Kombinationen av återvunnen plast och naturliga fibrer resulterar i ett material som minskar koldioxidutsläppen med upp till 75 procent, enligt dem själva.

Trifilons unika material har redan använts i produkter som dammsugare, elektriska motorcyklar och nu senast i en pannlampa från företaget Silva. Pannlampan erbjuder inte bara användbara funktioner som 350 lumen, rött ljus för mörkerseende och vattentålighet, utan innebär också minskade CO2-utsläpp i produktionen tack vare Trifilons material. En hållbar kombination av hög prestanda och ett starkt miljöansvar.

Brave New Business