Gnosjö Automatsvarvning ansöker om Industridagen 2021

Gnosjö Automatsvarvning byggnad

– År 2019 hölls Industridagen i Sandviken där Industrirådet samarbetade med bland annat Region Gävleborg och Sandvik. Nu tar Gnosjö Automatsvarvning det regionala näringslivsperspektivet och ansöker om värdskap för Industridagen 2021 tillsammans med Region Jönköpings län, Business Gnosjöregionen, Elmia, Jönköping University, Spark och Science Park.

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, är mycket engagerad i svensk industris framtid. Hon skrev för en tid sedan en debattartikel i SvD om svårigheterna att rekrytera kompetent personal. Att ansöka om att får anordna Sveriges största arbetsmöte för industrin är en annan plattform att agera från.

– Vårt önskade tema för dagen är ”Hållbart innovativa för en ökad konkurrenskraft”. Här är svensk industri redan framgångsrika, men vi kan bli ännu bättre om vi samarbetar i vissa frågor, menar hon.

Vid Industridagen i Gävle förra året talade bland annat Sveriges statsminister Stefan Löfven och Sandviks tidigare vd Björn Rosengren, nu vd för ABB. Om Region Jönköping får eventet hoppas Linda Fransson på talare med samma dignitet.

– Det är viktigt med representation och talare från högsta politiska nivå. Men minst lika viktigt är det att hitta ledare i den globala industrin som arbetar progressivt och vågar se den disruptiva innovationen som en möjlighet.

Nu väntar man med spänning på Industrirådets beslut om vilken av fyra utvalda regioner som får eventet.

För vidare information, vänligen kontakta:

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, +46 (0)370-33 32 51, linda@svarvning.nu
Mikael Heilmann, Creative Business Strategist, +46 (0)708 495 286, mikael@svarvning.nu

Om Gnosjö Automatsvarvning

Gnosjö Automatsvarvning har ett 60-tal medarbetare och är sedan 1974 specialiserade på svarvning av komplexa detaljer i stora serier med krav på högsta precision. I deras maskinpark ingår rundbordsautomater, flerspindliga och CNC-svarvar. Våren 2018 lanserade de ett treårigt projekt för att belysa innovationsfrågor och ta ansvar för att driva dessa framåt. Satsningen bygger på ett helhetstänk med såväl intern processutveckling som extern kundutveckling, och online-plattformen Brave New Business där de lyfter modiga satsningar, innovativa lösningar och nyskapande affärer i näringslivet.