Gnosjö Automatsvarvning bjuder in fordonsindustrin till hållbarhetsdebatt på Elmia Subcontractor

Under det så kallade coronaåret valde Gnosjö Automatsvarvning att satsa sig ur krisen. Det är lite av ett mind set företaget har oavsett kris eller inte. Men på fler än detta vis är industriföretaget kontroversiellt. VD Linda Fransson utmärker sig i branschen genom att initiera projekt och bolag som syftar till att säkra arbetskraft inom tillverkningsindustrin och som driver innovationer framåt.

Gnosjö Automatsvarvning har de senaste åren satsat på många intressanta och spännande projekt. Det har startats nya bolag, utvecklats lönemodeller och byggts hundgård som exempel. På mässan i år går man under parollen Turning For Future, som också är namnet på företagets visions- och hållbarhetsarbete.

– Vårt personliga engagemang tillsammans med medarbetarnas kompetens skapar ett enormt driv till att aldrig stanna av när det gäller viljan att utvecklas och bli bättre, menar Linda Fransson i sitt visionstal. Den viljan visade sig tydligt när företaget 2018 satsade 12 miljoner kronor på innovationer. En utkomst av satsningen är uppstartandet av nya bolag, som har som huvudsakliga uppgift att driva utveckling och innovationer. MakerSquare AB, som 2021 fick ta emot priset som Årets Nytänkare, är ett gott exempel.

Ytterligare ett bevis på att Gnosjö Automatsvarvnings utmärker sig i sin klass är värdskapet för den hållbarhetsdebatt man bjuder in till under Elmia Subcontractor. Det blir en debatt med fokus på fordonsindustrin och dess underleverantörer kopplat till cirkulärt tänkande och synergier. Som moderator står Jacob Lagercrantz VD och grundare till 2030-Sekretatariatet, tidigare ordförande i Greenpeace och Gröna Bilister. I panelen sitter Henrik Otto, Creative Director, CEO och grundare av Design Excellence Group AB, tidigare Design Director på Volvo Cars och Electrolux, Fredrik Sidahl, CEO för Fordonskomponentgruppen (FKG), Jan-Erik Berggren, motorjournalist och redaktör för Allt om bilar på Expressen och Gnosjö Automatsvarvnings VD Linda Fransson.
Debatten äger rum den 11/11.

För den som vill ta del av det innovationsarbete MakerSquare bedriver hålls det en workshop den 10/11 på mässan, där Konstfack, Jönköpings Tekniska Högskola tillsammans med bland annat SVID (Stiftelsen Svensk Industridesign) bjuder in till tankar och arbete kring design, tillverkning och samarbete. Gemensam faktor är även här cirkulärt tänkande och hållbara affärsmodeller.

Det här är det unika med Linda Fransson och Gnosjö Automatsvarvning; om de ser en lucka, ett behov för utveckling, driver de frågan och agerar. I stället för att vänta in att någon annan ska ta steget.

– Om jag har möjlighet att påverka, ser jag ingen anledning till att inte agera, avslutar Linda Fransson.

Kontakt:
Alexandra Pérez Liberg, Presskontakt
Mail: alexandra@onestepbeyond.se Mobil: 070-221 57 57

Linda Fransson, VD Gnosjö Automatsvarvning
Mail: linda@svarvning.nu Mobil: 0370-33 32 51