Gnosjö Automatsvarvning presenterar idéer för att framtidssäkra svensk legotillverkning

– Under 32 timmar har 24 specialister processat idéer kring vad svensk legotillverkning måste göra för att vara konkurrenskraftiga i framtiden. Klockan 16.00 presenterar vi idéerna från vårt Innovation Race på mässan Elmia Subcontractor i Jönköping.

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, har suttit back office och hjälpt de fyra grupperna att söka svar på sina frågor under idéprocessen.

– Frågorna har handlat om allt från hur man kan spåra enskilda svarvade precisionsdetaljer till vad entreprenörer har störst behov av för att gå från uppfinning i byrålådan till innovativ produkt för marknaden.

De inbjudna är från vitt skilda branscher – industridesigners, ingenjörer, grafiker, kommunikatörer, digitala utvecklare och hållbarhetsexperter – allt för så många infallsvinklar som möjligt.

– Det ska bli mycket intressant att se vad grupperna presenterar. Som processledare under racet har jag hört en del. Därför hoppas jag på embryon till koncept för produkter, metoder och tjänster som inte funnits tidigare och som kommer ta svensk industri framåt, säger Olle Hansson från Innovation Plant.

Kristina Frisk, vd för SVID, sitter med i gruppen som utvecklar idéer kring industridesign.

– Första dygnet har varit fantastiskt inspirerande. Innovationsracet visar kraften i svensk industri.

Idépresentation Elmia Subcontractor
Monter: D06:13
Tid: 16.00

För vidare information, vänligen kontakta:
Linda Fransson, vd Gnosjö Automatsvarvning 0370-33 32 51
Mikael Heilmann, innovationskonsult Gnosjö Automatsvarvning 070-849 52 86
Olle Hansson, innovationsledare Innovation Plant 070-747 11 07