Gnosjöföretag och Konstfack framtidssäkrar hållbar svensk industri

MakerSquare VD Mikael Heilmann

På måndag 15 mars bjuder MakerSquare in industridesignstudenter från Konstfack och tillverkningsföretag i Gnosjöregionen till en digital Q&A. Tillsammans bygger de ett nätverk för samarbete och kunskapsutbyte.

– Vi vill nå ut till industridesigners och visa på alla möjligheter med svensk tillverkningsindustri. Det känns väldigt kul att vi kan fortsätta denna resa tillsammans med Konstfack, säger Mikael Heilmann, vd för MakerSquare.

Förra året besökte studenterna Gnosjö Automatsvarvning för att få en insyn i produktionsmetoder, materialval och produktionsmöjligheter. I år tar det nystartade bolaget MakerSquare över uppdraget. Mikael Heilmann, vd för MakerSquare, ser det digitala mötet som en möjlighet snarare än ett hinder.

– Det blir en livesändning med förinspelade intervjuer från fem tillverkningsföretag där studenterna har skickat in sina frågor i förväg. Vi har även bjudit in varje företag så att studenterna har möjlighet att ställa frågor live, förklarar han.

Trots att mötet sker digitalt har det fortfarande samma fokus – att skapa förutsättningar för hållbarhet och design att mötas i svensk tillverkning.

– Miljöpåverkan sker redan i designfasen och det gör skillnad om man producerar i Sverige eller utomlands. Därför är det viktigt att utbilda kommande generationer med all den möjlighet som finns kring kortare produktionstider och förutsättningar att producera på hemmaplan, avslutar Mikael Heilmann.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Heilmann, vd MakerSquare, 0708 495 286 mikael@svarvning.nu

 

Om MakerSquare

MakerSquare är ett projekt där tillverkningsindustri i Gnosjöregionen tillsammans erbjuder svenska industrier och produktägare hållbar tillverkning i Sverige – One stop production. Vidare kan man hjälpa startups med prototyper och mindre serier. Man samarbetar även med bland annat Konstfack, Jönköpings Universitet och Jönköpings Tekniska Högskola. MakerSquare finansieras av Gnosjö Development Innovation AB som ägs av Solweig och Olle Fransson, ägare till Gnosjö Automatsvarvning.