BNB

Helios Innovations: Indunstningsteknik för energieffektivitet och minskat avfall

Tech-startupen förbättrar energieffektivitet och minskar avfall genom indunstningsteknik

Helios Innovations är en tech-startup som arbetar för att göra en av världens mest energikrävande processer, förångning, mer energieffektiv. Genom sin innovativa indunstningsteknik tar de tillvara på spillvärme och renar industriellt processvatten samtidigt som de minskar avfallsvolymerna och energikostnaderna för sina kunder.

Med en mission att göra industriella processer mer hållbara och energieffektiva arbetar tech-startupen Helios Innovations mot en bättre framtid. Grundaren Jonatan Persson fick idén till företagets innovativa indunstningsteknik under vintern 2017, och sedan dess har teamet arbetat hårt för att utveckla och verifiera tekniken.

Förbättrad energieffektivitet och minskade utsläpp med Helios Innovations indunstningsteknik

Genom sin indunstningsteknik kan Helios Innovations erbjuda industriella kunder en möjlighet till förbättrad energieffektivitet, minskade utsläpp, och sänkta energikostnader. Genom att ta vara på spillvärme renar de industriellt processvatten och minskar avfallsvolymerna.

Helios Innovations deltog i 2022 års upplaga av Forest Business Accelerator-programmet, där de samarbetade med RISE och hittade nya partnerskap som tog dem vidare i deras arbete för en mer hållbar framtid. Företaget är även utvalt som en av 2023 års startups hos Produktionsänglar, som hjälper nya företag att skala upp.

Med en spännande teknik, stabila samarbetspartners och en stark vision är Helios Innovations definitivt ett företag att ha ögonen på i framtiden.

Brave New Business