BNB

Komete gör fabriker smartare med datainsamling

Komete har utvecklat en IoT-plattform som erbjuder tillverkningsföretag möjligheten att samla in, övervaka och analysera data om produktionsprocesser. Det som får Komete att sticka ut är dock den korta startsträckan: Deras teknik kan omvandla en traditionell fabrik till en smart fabrik på endast en dag.

Genom användning av mobila sensorer spårar Komete flödet av material, beställningar och arbetstimmar för varje specifik produktionssats. Syftet är att samla in värdefull data för att bland annat minska ledtiden för produktionen samt identifiera och förstå var (och varför) tid går förlorad i bearbetningen av beställningar.

Datan är också avsedd för att möjliggöra bättre produktionsplanering och optimerade produktionsprogram. Med sin detaljrikedom kan datan hjälpa till att beräkna lönsamheten för beställningar och exakt kostnad för varje enskild order.

Kometes plug-and-play-lösning fungerar genom att små enheter kopplas individuellt till produktionssatser och arbetare för att generera data om deras rörelser. Genom en molnbaserad mjukvara kan användare i realtid övervaka var beställningarna befinner sig och hur många faktiska arbetstimmar de kräver.

Efter den snabba installationen – som tar endast en dag – krävs minimalt med handpåläggning eftersom datan samlas in automatiskt vid anslutning av enheter till produktionssatser eller beställningar. Mjukvaran är designad för enkel och intuitiv användning med fokus på nödvändig datainsamling för välgrundade beslut.

Historien bakom Komete började redan 1956 då det italienska företaget Coval grundades och började tillverka bestick. Med insikter om marknaden och dagens utmaningar grundades Komete av Coval år 2019 för att tillhandahålla IT-projekt inom tillverkningssektorn. Sedan dess har Komete genomfört över 40 mjukvaruprojekt och identifierat behovet av anpassade Industri 4.0-lösningar för italienska små och medelstora företag.

Brave New Business