Pressrelease

Lennart Ekdal och Simone Giertz på Elmia Subcontractor med Gnosjö Automatsvarvning

Den 12–15 november anordnas Elmia Subcontractor i Jönköping. På initiativ av Gnosjö Automatsvarvning finns världskända robotuppfinnaren och youtubern Simone Giertz på plats för att föreläsa. Man har också Lennart Ekdal som moderator för en debatt om svensk industris framtid.

Simone Giertz virala YouTube-videos på misslyckade robotar som matar henne med frukost, klipper hår och väcker henne med örfilar har lett till närmare 2 miljoner följare. Hon har medverkat på late-night shows i USA och gett inspirerande Ted Talks. Den 14 november föreläser 28-åringen på Elmia Subcontractor, norra Europas ledande underleverantörsmässa.

Gnosjö Automatsvarvning bjuder även in till debatt för att driva frågan om svensk industris framtid. Debatten leds av Lennart Ekdal och medverkande är Anna Gillek från Svenskt Näringsliv, Ingegerd Green på Skärteknikcentrum Sverige, Lars Eriksson från Jönköpings Universitet, Raul Carlsson från RISE, Jonas Ahnmé från Konstfack och Linda Fransson från Gnosjö Automatsvarvning.

– Simone når ut till den yngre generationen vilket ligger helt i linje med vår vilja att öka attraktionen kring industrin hos just den målgruppen. Debatten är ett viktigt inslag i vårt arbete att driva frågan om hur vi framtidssäkrar svensk legotillverkning, säger Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning.

Gnosjö Automatsvarvning medverkar på Elmia Subcontractor i Jönköping 12–15 november,
monter C 01:40, hall C. Debatten går av stapel på tisdag 12 november kl. 15.00 på Directscenen i D-hallen och Simone Giertz föreläser på torsdag 14 november kl. 12.00 på Directscenen i D-hallen. Se hela programmet för mässan här: https://www.elmia.se/subcontractor/For-besokare/aktiviteter-pa-massan/dagsprogram2/

För vidare information, vänligen kontakta:
Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning, 0370-33 32 51

Om Gnosjö Automatsvarvning 

Gnosjö Automatsvarvning har ett 60-tal medarbetare och är sedan 1974 specialiserade på svarvning av komplexa detaljer i stora serier med krav på högsta precision. I deras maskinpark ingår rundbordsautomater, flerspindliga och CNC-svarvar. Våren 2018 lanserade de ett treårigt projekt för att belysa innovationsfrågor och ta ansvar för att driva dessa framåt. Satsningen bygger på ett helhetstänk med såväl intern processutveckling som extern kundutveckling, och online-plattformen Brave New Business där de lyfter modiga satsningar, innovativa lösningar och nyskapande affärer i näringslivet.

Press