Pressrelease

MakerSquare får pris som Årets Möjliggörare

– Att bli uppmärksammad på det här sättet just när vi dragit igång känns mycket roligt. Framför allt då det är en möjliggörare vi vill vara.

Mikael Heilmann är vd för nystartade MakerSquare där man samordnar tillverkningsindustri i Gnosjöregionen för att tillsammans erbjuda svenska industrier och produktägare hållbar tillverkning i Sverige. Man kan också hjälpa startups med prototyper och mindre serier som blir allt för dyra eller omöjliga att producera utomlands.Nu får MakerSquare priset Årets Möjliggörare på jobb- och utbildningsmässan JobbGPS som genomförs för 29:e året i rad.

– Men det är första gången vi genomför mässan digitalt. Valet av MakerSquare som pristagare var enkelt. De verkar för att behålla arbete och kunskap i bygden genom att tänka på ett helt nytt sätt, säger Anki Hansson, näringslivschef på Värnamo Näringsliv som delar ut priset tillsammans med Teknikcollage, Campus Värnamo, Arbetsförmedlingen och Gummifabriken.

Initiativtagaren bakom MakerSquare är Linda Fransson, delägare och vd på Gnosjö Automatsvarvning. Hon ser bolaget som viktigt för att säkra en svensk tillverkningsindustri.

– Många svenska företags industriproduktion görs idag tusentals mil bort med långa ledtider och en hållbarhetsom kan vara svår att kontrollera. Med MakerSquare erbjuder vi hållbar one stop production och kan stämpla Made in Sweden på produkterna.

Juryns motivering:

MakerSquare möjliggör och skapar en mötesplats för studenter, designers och tillverkande företag. Med inriktning och fokus på att få produktionen och arbetstillfällen att stanna i Gnosjöregionen. Att samla all den unika kunskap som finns bland våra duktiga företag på ett ställe och förmedla nya affärer. Med fokus på helheten från idé till färdig produkt i handen hos kunden, går man i framkant för vad Gnosjöregionen står för och kan erbjuda.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Heilmann, vd Makersquare, 0708 495 286 mikael@svarvning.nu
Markus Börrisson, projektledare, 0702 866270 markus@makersquare.se
Susann Lothian, projektledare, 0732 742 511 susann@makersquare.se

Om MakerSquare

MakerSquare är ett projekt där tillverkningsindustri i Gnosjöregionen tillsammans erbjuder svenska industrier och produktägare hållbar tillverkning i Sverige – One stop production. Vidare kan man hjälpa startups med prototyper och mindre serier. Man samarbetar även med bland annat Konstfack, Jönköpings Universitet och Jönköpings Tekniska Högskola. MakerSquare finansieras av Gnosjö Development Innovation AB som ägs av Solweig och Olle Fransson, ägare till Gnosjö Automatsvarvning.

Press