Svarvning med högsta precision

Vi är specialiserade på svarvning av komplexa detaljer med krav på högsta precision. För att kunna erbjuda kapacitet upp till ø 42 mm respektive ø 80 mm i serier av olika kvantitet, arbetar vi med rundbordsautomater, CNC-svarvar och flerspindliga maskiner. Vi erbjuder även kontroller med sorteringsutrustning som granskar och säkerställer att ingen detalj har någon defekt.

Vad vill du svarva?

Har du ett bra underlag om detaljen du vill svarva och vilken typ av svarv som krävs, är du välkommen att kontakta respektive produktionsansvarig. Är du osäker så fundera över uppgifterna nedan och kontakta oss på info@svarvning.nu

Storlek

Diameter på 4–80 mm och längd upp till 3 meter

Form

Runt, fyrkantigt, sexkantigt är standard, annat går att anpassa med hylsor

Antal

Från 50 och uppåt

Ritning

Har du en ritning på din detalj tar vi gärna del av den

Material

Metaller som rostfritt, mässing, stål, brons, koppar och aluminium

Renhetskrav

Vi mäter, tvättar och analyserar

Lager

Vi kan lagerhålla upp till 1 år

Förpackning

Oval eller fyrkantig

Transportör

Finns önskemål om speciell transportör?

EDI-lösning

Vi har möjlighet att ta emot EDI filer

Våra metallsvarvar

Rundbordsautomat 

Våra hydromater (kallas även rundbordsautomater) används i huvudsak till stora serier med produktionsvolym från cirka 50 000 och uppåt, i mått från Ø4 till Ø32 mm. Vi har 22 hydromater i full produktion.

CNC-svarv

Maskinparken med CNC-svarvar är optimal för mindre serier – från cirka 50 detaljer och uppåt i storlekar från Ø4 till Ø80 mm. Vi har 17 CNC-svarvar som alla ger optimal kostnadseffektivitet och kvalitet oavsett om det är stål, rostfritt, mässing eller annan metall som bearbetas.

Anders Jacobsson

Produktionsledare Hydromat

Jimmy Emanuelsson

Produktions­tekniker hydromat

Ola Davidsson

Produktionsledare CNC

Bo Mjösberg

Produktions­tekniker CNC

Flerspindliga maskiner

Vi har fyra flerspindliga maskiner dedikerade till den unika kolvtrumma vi svarvar till en kund i fordonsindustrin.

Med vår specialbyggda Index MS40 har vi byggt upp en sammansättning av maskiner för att optimera tillverkningen, där vi kan nå tredubbel kapacitet jämfört med de vanliga CNC-svarvarna.

Ola Davidsson

Produktionsledare CNC

Sorteringsmaskiner med nolltolerans

Ytterligare en fotograferar och kontrollerar att varje enskild produkt är fri från spånor och håller korrekt mått. Även här sorteras de produkter bort som avviker från gränsvärdena.

Vi har flera maskiner som bara har till uppgift att analysera partiklar och sortera bort de enheter som inte håller måttet utifrån den kravspecifikation kunden ställt upp. Sorteringsmaskinerna – laser eller vision – är viktiga för verksamheten. En av dem fotar produkterna, räknar pixlar och rensar ut eventuellt felaktiga enheter.

Maskinerna kan anpassas kontinuerligt i takt med att toleranskraven ändras.

Mätning med precision

Felmarginaler på precisionskomponenter är minimala med toleransnivåer ner på tusendels millimetrar, vilket kräver komplex mätutrustning för säkra renhetsanalyser.  Förutom skjutmått, mikrometrar och mätklockor använder vi också mikroskop samt mätare för bland annat rundhet, ytjämnhet, kontur och profil.

Koordinatmätmaskiner som känner av konturer och observerar avvikelser som går utanför inställda toleransvärden ingår också i vår utrustning. För att styra och underlätta processerna används Mitutoyos Cosmos och Measure Link – datasystem med SPS.