Svarvning med högsta precision

Sedan 1974 är Gnosjö Automatsvarvning specialiserade på svarvning av komplexa detaljer med krav på högsta precision. För att erbjuda kapacitet upp till ø 42 mm respektive ø 65 mm i serier av olika kvantitet arbetar vi med både hydromater, CNC-svarvar och Index MS.

Vi har valt att endast arbeta med maskiner av högsta kvalitet. Detta för att inte riskera vare sig våra kunders produktion eller vår egen verksamhet. Vi erbjuder även kontroller med en sorteringsutrustning som har till uppgift att granska och säkerställa att ingen detalj som går iväg har någon som helst defekt. Maskinen har fyra kameror som analyserar upp till 2 000 detaljer i timmen och är unikt anpassad för Gnosjö Automatsvarvning.

Vidare är vår intention att alla medarbetare har Grönt certifikat enligt CNC Teknik. Valet att investera i kvalitet och personal är även en viktig parameter i vårt hållbarhetsarbete för en bättre miljö – ju högre kvalitet, desto längre livslängd samt mindre fel och spill.

Hydromater

Våra hydromater med olika funktioner används i huvudsak till stora serier, produktionsvolym från ca 50.000 stycken och uppåt, i mått upp till ø 42 mm. Vi har 19 stycken i full produktion (november 2019).

Fördelarna med en hydromat eller en rundbordsautomat som de också kallas är många. Den allra viktigaste skulle vi säga är att detaljen, från det att grundmaterialet matas in till färdig produkt, inte behöver lämna maskinen en enda gång. Trots att det kan innebära 12 – ibland till och med 16 – olika stationer i en och samma maskin.

CNC-Svarvar

Få maskiner har producerat så mycket hos Gnosjö Automatsvarvning som CNC-svarvarna. Denna maskinpark är optimal för mindre serier, från ca 50 detaljer och uppåt, och klarar av storlekar upp till ø 80 mm. Förnuvarande har vi 16 CNC-svarvar (juni 2020) som alla ger optimal kostnadseffektivitet och kvalitet oavsett om det ska bearbetas i stål, rostfritt, mässing eller annan metall.

Hydromat med CNC-del

En av våra hydromater med integrerad CNC-del

Utöver dessa finns dessutom fyra stycken multispindelmaskiner som är 100 procent dedikerade till vår kundunika kolvtrumma.

Index MS40

En maskin värd extra uppmärksamhet i sammanhanget är vår specialbyggda Index MS40. Med den i centrum har vi byggt upp en sammansättning av maskiner för att optimera tillverkningen. Resultatet är en standardutrustning som i en unik kombination skapar ett flöde där vi når tredubbel kapacitet jämfört med de vanliga CNC-maskinerna.

Följ med när vår vd Linda Fransson presentera vår specialbyggda Index MS40

Svarvning med hydromater, CNC-svarvar och Index MS40

Läs mer om våra tjänster

Tvätt som gör rent på partikelnivå

Analys: Nödvändiga rigorösa kontroller

Utveckling: Lång erfarenhet av tillverkning- och utvecklingsprocesser inom metallbearbetning