Svarvning med högsta precision

Sedan 1974 är Gnosjö Automatsvarvning specialiserade på svarvning av komplexa detaljer med krav på högsta precision. För att erbjuda kapacitet upp till ø 42 mm respektive ø 65 mm i serier av olika kvantitet arbetar vi med både hydromater, CNC-svarvar och Index MS.

Vi har valt att endast arbeta med maskiner av högsta kvalitet. Detta för att inte riskera vare sig våra kunders produktion eller vår egen verksamhet. Vi erbjuder även kontroller med en sorteringsutrustning som har till uppgift att granska och säkerställa att ingen detalj som går iväg har någon som helst defekt. Maskinen har fyra kameror som analyserar upp till 2 000 detaljer i timmen och är unikt anpassad för Gnosjö Automatsvarvning.

Vidare är vår intention att alla medarbetare har Grönt certifikat enligt CNC Teknik. Valet att investera i kvalitet och personal är även en viktig parameter i vårt hållbarhetsarbete för en bättre miljö – ju högre kvalitet, desto längre livslängd samt mindre fel och spill.

Hydromater

Våra hydromater med olika funktioner används i huvudsak till stora serier, produktionsvolym från ca 50.000 stycken och uppåt, i mått upp till ø 42 mm. Vi har 18 stycken i full produktion (januari 2019).

CNC Svarvning

För mindre serier upp till ø 65 mm ger våra 18 CNC-svarvar (januari 2019) optimal kostnadseffektivitet och kvalitet.

Index MS40

Flerspindlig automatsvarv som vi utvecklat och specialanpassat för bästa optimering och högsta effektivitet.